Beleggers betalen de rekening?

De afgelopen maanden zijn er regelmatig nieuwe plannen naar buiten gebracht door politiek Den Haag waarbij met name vastgoedbeleggers mogelijk flink meer belasting moeten gaan betalen. De politiek heeft extra inkomsten nodig en lijkt die vooral te willen halen bij de meer vermogenden, waaronder vastgoedbeleggers. Beleggers betalen de rekening?

Goede rendementen met vastgoed? Hoe doe je dat nu nog?

Is vastgoed überhaupt nog wel interessant om te investeren? In wat voor soort panden zou jij nu investeren? Hoe ga je om met de verduurzamingseisen die steeds meer op ons bord komen? En hoe zorg je ervoor dat je een beleggingspand dan toch nog rendabel kan exploiteren? Moeten we nog wel in Nederland investeren of kunnen we niet beter naar het buitenland gaan?

Is beleggen in vastgoed nog interessant met alle aangekondigde wet- en regelgeving?

Deze vraag houdt menig belegger de laatste maanden bezig. De markt is altijd in beweging, maar zo dynamisch als het afgelopen half jaar heb ik het niet eerder meegemaakt. En ik draai toch al ruim 15 jaar mee in het vastgoedwereldje. Ik kan helaas geen antwoord geven op de vraag of beleggen in vastgoed nog […]