De vastgoedcoach

Vastgoedcoach mark van der pol

Mark van der Pol

Mijn naam is Mark van der Pol, 41 jaar en samen met mijn partner en 4 kinderen wonen wij in het mooie Brabant. Na mijn middelbare school ben ik economie gaan studeren aan de Universiteit in Tilburg. En alhoewel ik mijn studie niet heb afgemaakt, zag ik wel dat er op dat moment al een tekort aan studentenkamers was. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en is het tekort in alle grote studentensteden alleen maar verder opgelopen.

In 2002 startte ik mijn eerste onderneming en al die jaren ben ik als ondernemer actief geweest. Een bekend probleem van ZZPérs is de ontbrekende pensioenopbouw. Na het lezen van het boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki drong tot mij door dat vastgoed voor mij een uitgelezen kans was om in eigen beheer mijn pensioen op te bouwen. Ik kon het veel slimmer aanpakken. In plaats van mijn tijd in te wisselen voor geld (salaris door 40 uur per week te werken voor een baas of als zelfstandig ondernemer) is het natuurlijk veel slimmer om je geld voor jou aan het werk te zetten. Door het investeren in vastgoed zet je je spaargeld aan het werk.

Het idee was goed, echter als jonge student die net met zijn studie gestopt was en nog niet lang als ondernemer acties was viel het niet mee om een financiering te verkrijgen. Spaargeld was op de studentenavonden reeds opgemaakt dus ik moest een alternatief bedenken om financiële middelen te krijgen voor de eerste aankoop. Uiteindelijk resulteerde dit in een Joint Venture met een goede vriend en inmiddels zakenpartner. Zo kon ik in mei 2006 het eerste pand aankopen. Eind mei kwam de eerste huur binnen en toen zag ik de kracht van een passief inkomen! Dit smaakte naar meer.

Toen de buurman een jaar later belde of ik zijn huis wilde kopen ben ik er dezelfde avond nog naartoe gereden en hebben we een deal kunnen sluiten waar wij allebei zeer gelukkig mee waren. Daarna brak de recessie uit in 2008. Mijn panden kwamen ‘onder water’ te staan, maar omdat ik twee panden had gekocht met een goede, gezonde cashflow kon ik de slechte jaren makkelijk doorstaan.  In 2016 kocht ik een super belegging aan, vlakbij de universiteit en met een tof rendement en vanaf 2018 is de vaart er echt in gekomen en is de portefeuille in een heel rap tempo uitgebreid. Inmiddels omvat mijn portefeuille appartementen, studentenwoningen, kamerverhuurpanden, winkelpanden, kantoren en gewone tussenwoningen.

Iedere maand passief inkomen genereren met vastgoed?