Waarom vastgoed?

Veel mensen zien vastgoed als een investering die alleen voor rijke mensen is weggelegd of waar veel risico aan zit. Want je weet nooit hoe de huurders met je pand omgaan, of ze wel de huur betalen en of ze geen overlast veroorzaken of een hennepkwekerij in je pand opzetten.

Vastgoed is in mijn ogen echter vooral een hele goede mogelijkheid voor iedereen, ook de mensen met een kleine spaarrekening, om een passief inkomen op te bouwen. Wellicht in eerste instantie als aanvulling op je pensioen later of om eerder te kunnen stoppen met werken. Of om je kinderen later onbezorgd te kunnen laten studeren. Of wellicht droom je er al jaren van om naar een groter huis te verhuizen. Of wat vaker op vakantie te gaan of die droomauto te kopen. Wat je dromen en wensen ook zijn, vastgoed kan een prima middel zijn om dichter bij je doelen te komen.

Met de juiste kennis en achtergrond en na gedegen onderzoek zijn er hele mooie deals te vinden, in elke markt! En het investeren in vastgoed gaat je daarmee een passief inkomen opleveren wat elke maand opnieuw terugkomt, maand in maand uit. Je huurders betalen, via de maandelijkse huur, jouw hypotheek op je beleggingspand en daarna blijft er nog een winst over voor jou.

Verder werkt het belastingstelsel in Nederland in jouw voordeel als vastgoedbelegger! Zo vallen je beleggingen in box 3 wat veruit de meest gunstige belastingbox is met het laagste percentage wat je aan belasting moet betalen. Daar komt nog bij dat alle huurinkomsten belastingvrij zijn!

En waar alle Nederlanders jaarlijks inleveren omdat door inflatie het geld minder waard wordt, wat gebeurt er elk jaar met de huurprijzen in Nederland? Inderdaad, die worden ook geindexeerd! Dus je maandelijkse huuropbrengst wordt minimaal 1x per jaar verhoogd door de inflatie. Nu ben je dus niet langer benadeelt, maar ineens werkt de inflatie in je voordeel!

De vastgoedcoach